Een beetje krap

Jenö en zijn partner Erika wonen met hun dochtertje Esmeralda van 1 jaar in het dorp Acatari in Roemenië.
Toen wij daar waren ( Corrie en Rien Geluk ) in juni dit jaar , hebben een bezoek aan deze mensen gebracht.
Ze wonen in een huisje van 2,60×2,80
Jenö is een Hongaars sprekende Roemeen en Erika is een zigeunerin.

De familie van Jenö vind dit maar niks en heeft hem eigenlijk verstoten.
Met het kleine beetje geld dat hij bezat heeft hij een stukje grond gekocht waarop hij het huisje heeft gebouwd van vezelplaat , en ook een onderkomen voor wat vee. Ook dit is van wat planken en plastic gebouwd maar ziet er netjes en goed geordend uit!
Het probleem van Jenö is dat het moeilijk is om vast werk te krijgen , nu neemt hij klusjes aan en zodoende kan hij net het hoofd boven water houden maar dat is het ook.

In deze maand moet hij de laatste €1000- aflossen voor de gekocht grond maar dat gaat niet helemaal lukken. Wij vroegen , hoe ga je dat oplossen?

Ik ga naar iemand toe die me geld leent , met een rente van tussen de 15-20% per maand zei hij.Wij hebben besloten om dit gezin te helpen omdat deze mensen kansrijk zijn , ze hebben alleen een beetje hulp nodig. Allereerst krijgen ze van ons een ruimer huisje.

Toen we vroegen ,wat zijn jullie toekomstdromen was het antwoord , graag een bron zodat we water van ons zelf hebben , en elektriciteit.We hebben een paar dagen later gezorgd dat ze een eigen waterput kregen.Het resterende bedrag voor de aflossing hebben ze bij onze stichting geleend , renteloos maar wel met een contract uiteraard.

Bij project foto’s kunt u e.e.a. bekijken.

Met uw hulp kunnen we nog meer gezinnen helpen die ook onder dit soort omstandigheden leven. Iedere euro komt ook echt daar!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>