Nieuwsbrief 1

Csilla november 2011

Csilla is een jonge vrouw van 26 jaar.

Ze is geestelijk niet helemaal volwaardig hoewel je dat niet direct ziet aan haar.

Csilla woonde in de stad Targu-Mures zonder vaste woon of verblijfplaats, haar ouders hebben geen tot weinig contact met haar.

Vorig jaar is Csilla door een bende naar Griekenland gebracht waar ze op straat moest werken om met haar lichaam geld voor deze bende te verdienen.

Uiteindelijk heeft de politie haar van de straat gehaald, naar een ziekenhuis gebracht, ze is daar met  medicijnen weer op de been geholpen , ze was er geestelijk slecht aan toe. 

Toen ze wat opgeknapt was, is ze terug gestuurd naar Roemenië en kwam ze uiteindelijk bij haar vader terecht.

Dit bleek een slechte oplossing omdat Csilla alleen maar Roemeens kan praten en verstaan, en haar vader, halfbroers en zusjes alleen Hongaars praten, haar vader trok zich ook niet echt het lot van zijn dochter aan, moeder is onvindbaar.

Onze Stichting heeft via contacten er voor gezorgd dat Csilla sinds een half jaar veilig in een blijf van mijn lijf huis zit.

Ze wordt daar liefdevol  opgevangen, helpt daar wat in de keuken en doet andere kleine klusjes.

De mensen daar zijn druk bezig om een goed onderkomen voor haar te vinden. 

We vinden het geen goed idee om foto’s van Csilla te plaatsen, u zult daar wel begrip voor hebben nemen wij aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>