Nieuwsbrief 5

Gynaecologische Ziekenhuis.

Eind vorig jaar kregen we een  verzoek van 3 leerlingen aan het R.O.C. te Nijmegen om informatie over het werk  van onze Stichting.

Ze konden mee doen aan het  schrijven van een project , en als ze dat wonnen mochten ze dat uitvoeren tot  een bedrag van €5000-.

Ze schreven een project dat ten  doel had de sanitaire voorzieningen te verbeteren in het gynaecologische  ziekenhuis , en ook de ziekenzalen en onderzoeksruimten vrolijker te maken.

Ze wonnen het project! 

Begin dit jaar is het  uitgevoerd, toilet en doucheruimten zijn totaal vernieuwd , er zijn posters  geplakt op wanden , nieuwe stoelen gekocht en nachtkastjes , een grote  verbetering en een ervaring rijker voor de meiden. 

Maandelijks wordt er verpleeg  en verband materiaal gestuurd , desinfecterende zeep , incontinentie materiaal.

In het najaar is er een  operatietafel geleverd , en 23 elektrische hoog laag bedden , 45  ziekenhuismatrassen ,een computer , hang-legkasten voor het personeel.  

Het prematuur ziekenhuis.

De kleding en de luiers voor de  baby’s moet volgens voorschrift van de overheid gedesinfecteerd worden met een  middel waar een zeer hoog gehalte chloor in zit.

Dit heeft tot gevolg dat alles  heel snel versleten is.

In het dorp waar wij ons huis  hebben is een vrouw die naaister is , zonder werk en zij maakt nu van stof die  wij aanleveren luiers en luier broekjes.

Er is door ons voor dispensers  voor papieren handdoekjes  gezorgd en uiteraard ook voor de handdoekjes.

Hier was geen geld voor , met  het gevolg dat men de handen droog maakte met gedesinfecteerde luiers omdat dit  de enig mogelijkheid was om met schone handen de baby’s op te pakken.

Ook hier zijn hang legkasten  geleverd , klein incontinentie materiaal ,  stoelen en ander kantoormeubilair ,  desinfecterende zeep , waspoeder voor de wasserij ,  injectienaaldjes , steriele  handschoenen.

In het voorjaar zijn 2  medewerksters van het ziekenhuis in Lunteren op bezoek geweest en kregen de kans  om met vakgenoten te praten in het ziekenhuis te Ede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>