Contacten in Roemenië.

 

In juni zijn we (Corrie en Rien Geluk ) weer een maand in Roemenië geweest.

Een van de eerste dagen daar , hebben we de door u ingeleverde medicijnen naar het grote stadsziekenhuis gebracht 4 volle dozen van 40x60x40 cm.

Ook de nodige dozen met verpleeg/verbandmiddelen , het personeel was er heel blij mee , of we u wilden bedanken namens hun.

We hebben ook diverse ontmoetingen gehad met gehandicapten.

De ondersteuning die deze mensen krijgen van de overheid is niet te vergelijken met hier. Vandaar dat we besloten hebben om waar mogelijk , gehandicapte mensen te helpen met materiaal vanuit Nederland. Maar we gaan ook aanpassingen doen in en om woningen zodat deze mensen zich gemakkelijker kunnen bewegen in hun eigen huis. We laten dat doen door 2 personeelsleden

van ons bedrijfje daar.

Een voorbeeld. Peter , 35 jaar is met zijn fiets gevallen en is daardoor vanaf zijn borst verlamd. Woont bij zijn moeder in een kamer zonder frisse lucht , toilet buiten ( houten hokje ) geen douche , geen hulpmiddelen. Onze mensen gaan een aangrenzende opslagruimte verbouwen tot een comfortabele woonruimte met invalidentoilet en douche. Ook een aangepast bed en wat verder nodig is om zelfstandig te leven gaat er komen.

We spraken Eniko voorzitter van een invalidenbond met 400 leden , ze vertelde dat vooral in de dorpen er heel veel schrijnende gevallen zijn.

Deze bond krijgt hooguit 1 rolstoel per jaar van de overheid voor 400 leden.

We zijn dus op zoek naar alle mogelijke hulpmiddelen voor gehandicapten.

ZOEKT U MEE?

Stichting Roemenië Hoop en Geluk. Mielweg 4 Lunteren. Tel. 0318483262.