Nieuwsbrief 1

Dit jaar mocht onze Stichting Roemenië Hoop en Geluk, weer 4 volle trailers met diverse spullen naar Roemenië sturen. Ziekenhuizen , kindertehuizen , en vele particulieren werden daarmee geholpen.

fam Gyarfas

De door velen van u ingeleverde medicijnen , verband en verpleegmiddelen  zijn bij diverse ziekenhuizen  in de stad Targu Mures  verdeeld, namens de artsen heel veel dank!!

Ook de familie Gyarfas die we in september 2015 ontmoet hebben konden we hulp bieden. Magdi de vrouw in dit gezin (43 jaar) is in december vorig jaar opgenomen in het ziekenhuis en vervolgens is er een tumor in haar hoofd verwijderd. Na deze ingreep bleek ze rechts verlamd te zijn en ook haar spraak was ze kwijt , ook werd ze incontinent. Haar man Csaba die vast werk had moest zijn baan opzeggen om voor zijn vrouw te zorgen. Dit betekende dat er ook  geen geld meer binnen kwam. Van het geld dat ze gespaard hadden werd de therapie betaald die Magdi nodig had , en ook het incontinentie materiaal. Toen de spaarpot van het gezin leeg was begin deze zomer werd de therapie gestopt , ze kon nog steeds niet lopen of haar rechterarm gebruiken. Ook de spraak en het eten van voedsel ging moeizaam.

De situatie voelde uitzichtloos.

Via een predikant zijn we in contact gekomen met dit gezin.

Na diverse gesprekken is het volgende gebeurd. Onze stichting heeft de kosten voor een kniebrace betaald zodat ze weer kan leren lopen. Ook incontinentiemateriaal werd gratis verstrekt en Nutridrink om verder aan te sterken. In onze opslag daar , stonden dozen met relatiegeschenken. Die hebben we aan het gezin gegeven zodat ze die konden verkopen. Met dit geld kon Magdi weer naar therapie , en na 2 weken kon ze weer staan! Dit speelde zich af in september – oktober 2015.

Op dit moment kan ze al een stukje lopen , is haar spraak beter , en komt er weer verbetering in haar rechter arm. Vanuit onze opslag daar krijgt ze ook nu de middelen die ze nodig heeft. Als het blijft gaan zoals e.e.a. zich nu ontwikkeld kan Csaba , haar man weer aan het werk en ziet de toekomst er weer beter uit.

Het is mooi en dankbaar werk om mensen zoals deze familie te mogen helpen.

We beseffen dat dit alleen kan met steun van velen , hartelijk dank voor uw ondersteuning in diverse vormen!!

Ook onze trouwe vrijwilligers waarvoor niets te veel is, hartelijk dank!!