Verslag 2015

Verslag 2015

Ook in 2015 zijn er 4 volle trailers met materiaal naar Roemenie verstuurd.

Kleding , schoenen , gereedschap , speelgoed , pallets met conserven , heel veel medisch materiaal , 10.000 hyacintenbollen voor tuinders , computers , matrassen , tapijttegels , en ook een trailer vol met sandwichpanelen om huisjes te bouwen.

De verkoping vanaf ons huis in het dorpje Cserefalva loopt geweldig , er komen steeds meer mensen op af vanuit dorpjes in de wijde omgeving.

Een paar weken voordat we komen worden onze contacten daar plat gebeld met de vraag wanneer we komen en wat of er is verstuurd.

Er zijn dit jaar weer verschillende huisjes gebouwd voor mensen die leefden in krotten. Steeds weer mooi om te zien hoe de leefomstandigheden voor deze mensen sterk verbeteren

Ook zijn onze werknemers begonnen met aanpassingen in woningen van gehandicapte mensen. U kunt daar meer over lezen bij het project Hulp aan gehandicapten.

In maart 2015 is Rien met spoed opgenomen in het ziekenhuis te Targu Mures.

Alles is gelukkig goed afgelopen , maar de neuroloog die hem behandelde vroeg toen hij hoorde dat onze stichting ook medische spullen naar Roemenie verstuurde , kunnen jullie a.u.b. ook medicijnen naar ons sturen?

Toen we in Nederland terug waren is er een advertentie in De Lunterse Krant geplaatst met de vraag of mensen die hun medicijnen om welke reden dan ook niet meer nodig hebben , ze bij ons willen inleveren in plaats van bij de apotheek.

Dit bleek een schot in de roos , er worden behoorlijk veel medicijnen maar ook verband en verpleegmiddelen door particulieren bij ons huis afgeleverd.

In het grote ziekenhuis te Targu Mures is men heel blij met deze giften!

Het voordeel van verkoping vanaf ons huis is , dat er rechtstreeks contact gemaakt wordt met mensen daar. Het gebeurt dan ook regelmatig dat er aan ons om hulp wordt gevraagd.

Zo kwamen we ook in contact met het gezin Gyarfas.

Magdi de vrouw en moeder van het gezin werd in december 2014 geopereerd aan een tumor in haar hoofd en was daarna rechts verlamd , kon niet meer praten  en slikken , en was ook incontinent.

Meer kunt u daarover lezen bij het project Gyarfas Magdi.

De transporten naar Roemenie worden verzorgd door de Stichting Hulptransport oost Europa waarvan onze Stichting lid is.

Van het bedrijf  van  ‘t FOORT  Asbestsanering te Lunteren mogen we dikwijls een truck gratis gebruiken voor ritten naar Roemenie , en geeft ook regelmatig materiaal , geweldig.

Ook het bedrijf Hardeman & van Harten te Lunteren ondersteunt onze Stichting door gratis opslagruimte beschikbaar te stellen , en ook zij geven diverse keren materiaal om b.v. te gebruiken bij de bouw van huisjes in Roemenie, dank daarvoor!

Ook onze vrijwilligers die altijd klaar staan , bedankt voor jullie inzet!!