Nieuwsbrief 4

Lunteren  juli 2009.

De maand juni hebben we weer in Roemenië doorgebracht,  voornamelijk in en rond Cserefalva.

Er is ook met het gezin Szilveszter weer het nodige  besproken.

Gyorgy is nog steeds niet in staat om normaal te werken,  als hij wat doet is hij na 10 min. moe en moet hij even rusten.

De bedoeling is dat er binnenkort een ziekenhuisopname van  1-2 weken komt waardoor kan worden vastgesteld wat er precies aan de hand is, en  wat er vervolgens aan gedaan kan worden.

Bovenstaande betekent wel dat er nauwelijks inkomen is.

We hebben met Kathy en Gyorgy gesproken over de  voedselvoorraad voor komende winter, maar volgens beiden gaat dit waarschijnlijk  wel goed komen.

Wel was er zorg over de voedselvoorraad van nu, er was op  het moment dat we met beiden spraken eigenlijk geen voorraad in huis, in de tuin  staat alles er best mooi voor, maar dat heeft nog even tijd nodig om vrucht te  geven.

We zijn dus met Kathy  naar de markt geweest en hebben daar  een voorraad eten gekocht.

Ook de voorraad hout om te stoken voor a.s. winter moet  aangevuld worden, en hout kost ook daar toch al gauw €22- per kuub.

We hebben geld voor 6 kuub gegeven met de afspraak dat er  snel gekocht moet worden omdat de prijzen nu duidelijk lager zijn dan in  november.

De oudste 2 kinderen gaan in sept. naar een soort v.m.b.o.  school, ze zijn daar dan de hele week, dus alleen in de weekenden thuis, wij  denken dat dit een erg goede ervaring voor ze zal zijn.

We zijn ook bij Kathy thuis geweest, ze leeft met man,  kinderen en haar moeder in een heel eenvoudig huisje.

In Cserefalva werd tegen ons gezegd dat Kathy regelmatig te  vroeg wegging of te laat kwam.

Tijdens ons bezoek hebben we daar met haar over gesproken  en het blijkt dat haar moeder erg ziek is en extra verzorging nodig heeft.

Met Kathy is afgesproken dat ze net als iedereen 21  betaalde vrije dagen heeft, we hebben haar ook verteld dat wij bijzonder blij  zijn met haar inbreng en aandacht die ze voor het gezin Szilveszter geeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>