Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief boeren 2014

Dit jaar zijn er weer bijna 9000 hyacintenbollen verstuurd naar de tuinders in Cserefalva , ook tulpenbollen wilde men een 550 om te proberen of dat ook gaat.

Nog steeds wordt er goed verdiend aan de bollen dus dat is mooi!

Er zijn dit jaar ook weer diverse machines aangeschaft voor tuinders.

Een 90pk tractor vierwiel aangedreven , en 2 tuinfrezen.

Deze machines worden hier aangeschaft omdat de prijzen hier lager zijn voor dit soort machines , en meestal de kwaliteit beter is.

De Stichting stuurt al vanaf 2013 een soort isolatiedekens die in ziekenhuizen gebruikt worden om patiënten die zijn geopereerd te bedekken.

Deze dekens worden eenmalig gebruikt , wij halen die iedere week op en geven ze in Roem. aan ziekenhuizen en kindertehuizen.

Het blijkt dat deze dekens ook zeer geschikt zijn om groenten in de kassen te beschermen tegen vorst , dus krijgen de tuinders ook van deze dekens.

Op dit moment (febr. 2015) is er weer een bestelling voor zaden gedaan door de tuinders , wij geven deze bestelling door aan een bevriende zaadhandel die vriendelijke prijzen in rekening brengt.

Op deze manier is het mogelijk om zonder grote kosten toch ondernemers op een goede manier te helpen.

Eind 2014 is met behulp van al onze vrijwilligers een 2 tal watersilo’s afgebroken in Bleiswijk. Deze watersilo’s hebben een inhoud van 450.000 liter water. Het is de bedoeling dat ze gebruikt gaan worden bij een aardbeienkweker die in Cserefalva woont. Er is n.l. regelmatig te kort aan regenwater in het voorjaar en dit zorgt voor een te lage opbrengst van de aardbeien.

Nu is het mogelijk om te bevloeien en dus zo te zorgen voor een beter opbrengst.

Omdat we deze silo’s zelf konden afbreken was de prijs relatief laag.

In deze silo’s wordt een soort binnenbekleding van pvc geplaatst.

Ook dit konden we voor kostprijs kopen , dikwijls gebeurt het dat ondernemers helpen door alleen de kostprijs te rekenen!

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>