Verslag 2014

Verslag 2014

In dit jaar konden we weer bijna 4 volle vrachtwagens met hulpgoederen vesturen , dat is voor een kleine Stichting een behoorlijk grote hoeveelheid.

We zijn steeds weer verrast door de vele giften aan goederen , en ook geld.

Veel mensen hier , denken dat hulp aan Roemenië nu toch langzamerhand wel overbodig is maar niets is minder waar.

Veel mensen leven in diepe armoede en ook de ziekenhuizen en kindertehuizen hebben aan alles te kort. De overheid heeft simpelweg geen geld om alles wat nodig is om ziekenhuizen te voorzien van wat hier in Nederland als normaal wordt beschouwd.

Iedere keer als er een truck met materiaal aankomt in Cserefalva het dorpje waar ons huis staat , komen er hoofdzusters van de 4 ziekenhuizen die wij ondersteunen. Ze verdelen dan onderling de voor hen bedoelde materialen.

Bij het project  ziekenhuizen en kindertehuizen kunt u hier meer over lezen.

Er is afgelopen jaar ook materiaal gestuurd naar diverse ondernemers in Cserefalva , vooral op agrarisch gebied. Ook dit wordt bij het project boeren verder beschreven.

Het bouwen van huisjes gaat nog steeds goed , afgelopen jaar konden we weer een aantal gezinnen blij maken en hebben we ook voor andere Nederlandse werkgroepen huisjes gemaakt en geplaatst.

De verkoping vanuit ons huis daar , loopt heel erg goed er komen honderden mensen op af. Toen we hiermee begonnen deden we ( Corrie en Rien ) dat samen  maar nu staan we met 8 tot 9 mensen te verkopen.

We letten wel goed op dat de aangeboden spullen voor weinig geld worden verkocht het moet uiteraard hulp blijven en geen zakelijke handel.

INKTVISJES.

Afgelopen jaar heeft Mirela de hoofdzuster van het gynaecologische ziekenhuis van ons 2 inktvisjes gehad om die als proef te gebruiken bij huilbaby’s.

Het bleek een groot succes!

WE ZIJN OP ZOEK NAAR DAMES DIE INKTVISJES WILLEN MAKEN!!

Bij het project inktvisjes voor huilbaby’s vind u meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>