Nieuwsbrief 3

Lunteren 07-08-2009

In de laatste brief  m.b.t. het gezin Bereczki schreven we dat het de bedoeling was om ze mee naar  Lunteren te nemen eind juni zodat Barna onderzocht kon worden en een  behandelplan kon worden opgesteld.

Voor Annamaria en de  jongens was het dan ook een grote teleurstelling dat dit helaas niet door kon  gaan.

Een week na onze  aankomst in Roemenië moest Barna met spoed geopereerd worden aan zijn hoofd net  als 2 jaar terug, het bleek heel kritiek te zijn.

Gelukkig is de ingreep  geslaagd, wel is hij na de operatie voor de rest van zijn leven aan de  rechterkant doof.

Ook is door de dokter  daar, gezegd dat het iedere 2 jaar nodig zal zijn om een operatie aan zijn hoofd  uit te voeren.

Na ong. 10 dagen mocht Barna weer naar huis, maar 5 dagen later moest hij weer  met spoed opgenomen worden omdat er infectie in zijn hoofd was ontstaan.

Met antibiotica is dit  bestreden.

Hij is nu weer thuis,  moet 21 tabletten per dag slikken en moet 2 maanden het bed houden.

Dat laatste ziet  Annamaria niet zitten omdat ze toch zo snel mogelijk naar Nederland wil.
Hier is nu in principe afgesproken met de doctoren dat, als Barna voldoende is  opgeknapt hij hier maandag 17 augustus zijn eerste onderzoeken krijgt.

Dat betekent wel dat er  een keer extra gereden moet worden om het gezin op te halen, Barna mag n.l. niet  per vliegtuig reizen omdat dit gevaarlijk voor zijn hoofd kan zijn.

We hopen dat in augustus  wel kan gebeuren wat nodig is om Barna te helpen.
Ook nu moest Annamaria honderden euro’s betalen aan doctoren, laboratorium,  verpleegsters en medicijnen, terwijl gezondheidszorg voor kinderen in Roemenië  in principe gratis is.

Bij de zorg om haar kind  komt dus ook nog de vraag hoe kom ik aan geld om dit te bekostigen, aangezien ze  geen inkomen heeft.

We hebben in de tijd dat  we daar waren, volop kleding en andere materialen bij haar gebracht zodat ze die  kan verkopen om zodoende geld binnen te krijgen.

Al met al geen positief  nieuws maar soms gaat dat zo, we hopen en vertrouwen dat Barna een tweede kans  krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>